viernes, 9 de mayo de 2014

4 de març


Bai:
Dilució simple del castany clar.
Pèls grocs marró clar.Extremitats, cirn i cua negres o molt fosc.Solen tenir ratlla de mul, i alguns cops zebradures.


Café amb llet o crema (Cremello):
Dilució doble de l'alatzà.Anomentat frequüentement albí erròneament (pseudo albí).Blanc cremós amb ulls blaus molt clars.


Perlí:
Dilució doble del castany .Blanc marfil amb extremitats lleugerament mes fosques.


Ratoner -Gris:
Doble disolució del negre.Pèls de base fosca i punta clara.To blavós o groguenc i sense pèls blancs.Extremitats, crin i cua sempre negres.



Peixard (Overo):
Els cavalls overos poden tenir  qualsevol distribució de taques blanques sobre el cos. El mes normal és que tinguin a la panxa una tacada de blanc, la cua de color fosc i el cap amb bastant blanc. El dors es fosc.


Ruà:
Pèls blancs disseminats sobre una capa castanya, alatzana o negre.Aquests pèls blanc escassejen al cap, cua i crin .Pell negre i ulls foscos.



Tord:
Mescla progressiva de pèls blancs amb qualsevol color bàsic de capa.Pèls blancs més qualsevol color de fons.Pell negre i ulls foscos.

Variants:
Tord ordinari .Tord molt clar Tord fosc.



Clapat (Pio):
Apareixen taques blanques repartides per tot el cos alternades amb zones e la que s'expressa el color bàsic de la capa. Podem trobar clapats negres, alatzanas o castanys..Les taques estàn presents quan neix i no varia al llarg dels anys.


Appaloosa:
Fons fosc  sobre les que es disposen taques blanques donant un aspecte marbejat.Molts tenen la pell marbejada, els cascs ratllats i l'escleròtica  molt blanc.Molts diversos factors de distribució: flor de neu, motejat, lleopard...


Blanc:
Quan la taca blanca es tan gran que afecta a tota la suoerfície cutània.
Pèls blancs, pell rosada, mucoses rosades .Iris pigmentat No existeix el cavall veritablement albí .

Variants:
Blanc brillant.Blanc mate.Blanc pàl·lid.



Part Práctica

La primera activitat del dia consistia en la neteja de quadres i despres al segon grup vem a anar ruta pel camp.

No hay comentarios:

Publicar un comentario